ZELENÝ GRILOVACÍ KÁMEN – LÁVOVÝ KÁMEN

Zelený grilovací kámen je vhodný na grilování masa, ryb, kuřat, zeleniny a jiných surovin. Jeho použití je široké například v zahradním krbu, v kuchyni, v picca peci nebo v troubě. Je vhodný též pro restaurace, ale i v přírodě na přímý oheň pro bezva piknik, při trampování, k přípravě občerstvení na dovolené, atd.

Výhodou zeleného grilovacího kamene je snadné čištění, rychle pečení, úspora energie. Kámen se snadno rozehřeje a sálavé teplo prohřívá suroviny, které se šetrně připravuj. Za 6-10 minut máte americké brambory a jiné druhy zeleniny a u náročnějších kousků masa do 15-20 minut. Navíc kámen bez zahřívání drží svou vysokou teplotu minimálně hodinku, takže i servírování na nekonečných večírcích je snadnější.

Chuť jídel grilovaných na kameni se nedá popsat. Má výjimečné aroma a zůstává krásné. Chuť se zvýrazní, potřete-li kámen jemně máslem nebo kápnete kořeněný olej. Ten, kdo chce žít zdravěji může využít specialitky tohoto kamene, a to že můžete grilovat bez tuku. Při grilování na zeleném kameni nemáte jídlo očouzené kouřem ani spálené ohněm. Kámen dodává pokrmům úžasnou chuť. Jídlo, které je připraveno na zeleném grilovacím kameni, může být bez tuku, tedy zdravější a navíc při grilování na kameni se nevytváří škodlivé látky v jídle. Tento kámen je neutrální hmota a proto nevypuzuje žádné škodlivé látky (potvrzeno hygienickým atestem ČR).

Grilování probíhá při stabilní a stejnoměrné teplotě, která chrání hodnotu přírodních látek jídla, zejména vitaminy, aroma a chuť.

Zelené kameny udržují vysokou teplotu delší dobu, proto se  jídlo připraví za krátkou dobu a s velkou úsporou. Jídlo je hotovo do 10-30 min po vypnutí zdroje tepla. Díky schopnosti udržovat dlouho teplo se stává zelený grilovací kámen vhodným doplňkem všech kuchyní. Z hlediska fyzikálních vlastností zelený grilovací kámen je vysoce odolný vůči teplotám než jiné kameny.

Rádi bychom Vám kámen ukázali přímo u nás, abyste viděl jeho používání a hlavně viditelné žíly, které se vytvoří již při prvním zahřátí a kterými kámen "dýchá". Z důvodu velkého pnutí při zahřívání doporučujeme vždy koupit si raději dva menší kameny než jeden veliký. Lépe tedy mít dva kusy 30*30 cm než jeden 30*60. Při zahřívání teplo otevírá žíly a při ochlazcení se zase zavírají, takže po grilování zbývají jen mastné žilky. Jeho výhodou oproti ostatním zkoumaným kamenům je, že se teplem nerozsype.

O kámen se dobře postará ten, kdo ho uloží do kovového rámu svařeného z vinglu a ještě podloží měděnou deskou. Kámen nemá rád prudké zahřátí a už vůbec ne prudké ochlazení.

Pokud chcete objednat lávový kámen, prosím zavolejte na tel. 608 607 000.
Můžeme Vám zhotovit libovolný tvar či rozměr, ale budete čekat jako na klasickou zakazkovou výrobu. Pokud chcete kámen hned, jistě si vyberete přímo z regálu. Většinou máme rozměr 30*30 nebo 30*40 evetn. 30*45 cm.

Vzhledem k vyjímečnosti sortimentu kámen neposíláme poštou ani jinou přepravní společností.
Můžete si ho převzít pouze přímo v
areálu Sychrov, Náchodská 2517/254, Praha 9 - Horní Počernice 193 00,

infolinka: 608 607 000

Ceník (vč DPH 20%) v Praze

(možné velikosti na zakázku)

 

Home